Så vet du om du hittat en pålitlig städfirma i Stockholm

22 mar

Så vet du om du hittat en pålitlig städfirma i Stockholm

Det har onekligen blivit vanligt bland privatpersoner att anlita städfirmor – både regelbundet och vid enstaka tillfällen. Det finns många nöjda kunder i städbranschen men också många missnöjda och det kan kännas klurigt att veta om man hittat en pålitlig städfirma i Stockholm, eftersom utbudet är så stort. Nedan får du några tips på sådant som bör ”stämma” för att du ska känna dig trygg i att ha hittat en firma som går att lita på.

Kräv svar på viktiga frågor

En av dom saker som kan göra en städfirma mindre pålitlig och seriös är hur deras arbetsvillkor och löner ser ut. Tyvärr är det inte alla som följer dom regler som finns och det bästa sättet att ta reda på hur det ligger till är att ställa frågorna rakt ut.

Några exempel på frågor du kan ställa:

  • Hur ser arbetsvillkoren ut?
  • Finns ett kollektivavtal?
  • Är de anställda knutna till en fackförening?

Saker du kan kontrollera själv

Ett annat tips för att veta att du hittat en pålitlig städfirma i Stockholm är se om priset ligger på ungefär samma nivå som hos andra. Firmor som erbjuder ovanligt låga priser har möjligen heller inga vidare arbetsvillkor för sina anställda och så vidare, så det är bra att låta bli att gynna dessa – speciellt om dom dessutom valt att inte bemöta dina frågor på ett bra sätt.

Du kan även kontrollera några enkla saker för att veta att du hittat en seriös och pålitlig städfirma i Stockholm – och det är att se till att firman/firmorna är registrerade för F-skatt och har ett organisationsnummer.

Fler tips för att hitta en pålitlig städfirma i Stockholm

Ytterligare tips för att säkerställa att du hittat en pålitlig städfirma är att gå igenom några referenser innan du väljer att anlita någon. En firma med fina referenser från tidigare nöjda kunder har troligen gjort ett bra jobb och hållit det dom lovat, medan en firma med sämre referenser, omdömen och kanske till och med klagomål inte levt upp till kundernas förväntningar.

Sist men inte minst kan du kolla om firman/firmorna erbjuder någon form av garanti på det utförda arbetet – det tyder på att dom tar väldigt seriöst på att kunderna ska bli nöjda och glada.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *