I behov av sånglektioner

10 maj

När man vill lära sig någonting från grunden är det bra att ha en lärare som kan visa hur slipstenen skall dras. För min del har det varit ett problem att sjunga för människor i och med att jag känt mig osäker på om rösten bär eller inte. Det har gått relativt snabbt att bli av med dessa problem sedan jag började ta sånglektioner hos en sångpedagog. Till en början gick det väl sådär, men efter en tid lyckades vi hitta min röst och från och med den dagen har resultaten faktiskt kommit ganska snabbt. Jag tror att det i många fall handlar om att man skall våga släppa taget och ge allt för det man vill. I mitt fall handlade det om att ta sånglektioner men jag tänker mig att det stämmer oavsett vad det är man vill åstadkomma.

Orsaken till att jag började gå på sånglektioner var att vi skulle sätta ihop ett band för en fest. Jag har spelat i band hela livet, men det där med att sjunga har aldrig riktigt blivit av. Det känns mycket tryggare när man kan uttrycka sig genom trummor eller en gitarr men så enkelt skulle det visst inte vara. Den som kommit på förslaget tyckte att vi skulle byta instrument med varandra som en kul grej, och sång föll på min lott. Därför fick jag snabbt och effektivt se till att lära mig sjunga. Att kontakta en sångpedagog för att få sånglektioner kändes som en självklarhet för min del även om jag, som sagt, var ganska spänd till en början. När man väl kommer in i någonting och känner att det går framåt så ordnar sig faktiskt det mesta. Jag har känt mig riktigt nöjd med utvecklingen jag vunnit genom mina sånglektioner och jag kan tipsa alla som har intresse att börja ta sånglektioner. För min del blev det en sånglärare inne i stan, men faktum är att det finns en hel del möjligheter för den som vill ta sånglektioner att hitta någon som bor eller håller till i närheten. Det är dessutom riktigt kul att få sånglektioner så man har ingenting direkt att förlora.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *